Viisi minää eli esittelyni ja lyhyt biografia

Susanna Purran esittely; biografia; viisi minää; kirjoittaja; sanat; tarinat; ääni; laulu; laulaminen; kuvat; visiot; visionaari; astrologia; lastenpsykiatri; lääkäri

Viisi minää eli esittelyni ja lyhyt biografia

Viisi minää eli esittelyni kertoo tavoista, joilla maailma ja minä kohtaamme. Näiden viiden tavan avulla tuon tällä hetkellä todellisen itseni näkyviin. Meissä kaikissa on monta puolta. Meissä asuu tavallaan monta eri hahmoa. Annan tässä kysymykseen “kuka tai mikä olet” viisi vastausta. Nämä viisi minää eli esittelyni kertovat hahmoista sisälläni ja potentiaaleistani. Meidän kannattaa pyrkiä elämään mahdollisimman kokonaisena ja tuoda mahdollisimman monta puolta itsestämme elämään. Kokonaisina eläen voimme parhaiten. Jos kiinnostuit omista sisäisistä hahmoistasi, lue lisää elämänsuunnasta! Viiden minän jälkeen voit lukea vielä lyhyen biografiani.

 

Sanat ja minä – kirjoittaja ja tarinankertoja

Susanna Purra; viisi minää; sanat ja minä; kirjoittaja; tarinat; tarinankertoja

Olen aina tuntenut olevani kirjoittaja. Sanat virtaavat minusta ja tekevät sisäisen maailmani näkyväksi ja kuultavaksi. Tosin koen sanojen olevan usein varsin riittämättömät, ja sanat aiheuttavatkin eniten väärinymmärryksiä. Jokainen ihminen antaa sanoille sisimmässään jonkin merkityksen. Sanat aktivoivat muistoja ja tunnetiloja. Sanat aktivoivat ihmisen koko menneisyyden. Siksi samoilla sanoilla on eri ihmisiin varsin erilainen vaikutus. Kirjastani Kadotettu yhteys on niin monta versiota, kun on lukijoita.

Sanoilla luodaan maailmoja. Haluankin omilla sanoillani olla luomassa uutta maailmaa, jossa ihmiset löytävät ainutlaatuisen antinsa ja rohkaistuvat tuomaan sen näkyviin maailmaa rikastuttamaan. Uutta maailmaa rakennetaan ennen kaikkea tarinoilla, koska tarinat ovat aivoillemme luontaisin tapa omaksua asioita. Tarinat puhuttelevat meitä syvemmältä kuin pelkät sanat. Tarinat puhuttelevat sieluamme. Tarinat muuttavat meitä.

 

Musiikki ja minä – laulun opiskelija

Susanna Purran viisi minää; musiikki; laulu; laulaminen; opiskelu; yksityistunnit

Nuorena rakastin kuunnella musiikkia, ja lauloin yhdessä Suzi Quatron ja monien muiden kanssa virittäen lp:n tuplakannen kuin vinksallaan olevaksi nuottitelineeksi jalkalampun päälle. Laulaminen palautti yhteyteni itseeni ja vei elämääni eteenpäin läheisteni kuolemien jälkeen. Julkisesti laulaminen pelotti tuskallisesti ja lukkiutti minut. Pikku huppelissa kyllä hanakasti hakeuduin pianon tai muun musisoinnin ääreen notkumaan duettoja tai soolojakin. Mutta opiskeluaikojen taakse jäädessä myös laulaminen jäi täysin.

Kunnes muutama vuosi sitten huomasin leikitteleväni ajatuksella, että olisipa ihanaa sitten seuraavassa elämässä olla laulaja. Kuulin kommentteja, että sinnekö asti aiot asian työntää. Aloin sitten miettiä, että mitäs jos aloittaisin harjoittelun seuraavaa elämääni varten jo tässä elämässä. Kun olin noin vuoden leikitellyt tällä ajatuksella, löysin postilaatikostani lapun. Laulunopettaja kertoi aloittavansa laulutuntien antamisen aivan kävelymatkan päässä. Sitä saa, mitä tilaa. Laulamisen opiskelu on avannut yhteyttäni todelliseen itseeni enemmän kuin mikään muu asia. Se on auttanut menemään sellaisten ahdistusten ja pelkojen läpi, jotka ovat olleet täysin sanojen ulottumattomissa. Millään muulla tavalla kuin laulaen ei voi tuoda todellista itseään esiin niin paljaana ja rohkeana. Laululla voi myös kertoa tarinan kaikkein parhaiten. Ehkä kaikkein puhtaimmin tunnen olevani laulaja. Mutta siinähän minulla on tärkein tavoite vasta seuraavassa elämässä…

 

Kuvat ja minä – visionaari ja kuvien näkijä

Susanna Purra; viisi minää; kuvat; visiot; visionaari; mielikuvitus; imagination

Mielikuvituksemme on kuvia, joilla luomme elämämme ja tulevaisuutemme. Visio on innoittava kuva tulevaisuudesta, joka tuo elämään merkitystä ja suuntaa. Visionaari haluaa nähdä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Näkemällä innoittavia kuvia visionaari luo uutta elämää. Kaikki tulevaisuudet ovat mahdollisia. Niistä tulee todeksi se, joka on vahvimmin kuviteltu ja nähty. Jokainen on tietämättään visionaari, koska jokainen luo mielikuvituksensa kuvilla elämäänsä. Haluaisitko sinäkin olla tietoinen visionaari, joka päättää ja valitsee nähdä hyviä mahdollisuuksia ja sellaista, mikä ei vielä ole olemassa?

Valokuvaa ei oteta vain kameralla. Valokuvan ottamiseen ja näkemiseen vaikuttavat kaikki kuvat jotka olet nähnyt, kirjat jotka olet lukenut, musiikki jonka olet kuullut ja ihmiset joita olet rakastanut.

Rakastan myös nähdä valokuvien tarinoita. Etsin pitkään tälle kotisivullenikin valitsemiani kuvia, koska halusin niiden kertovan sellaista viestiä ja tarinaa, joka on linjassa sekä minun viestini että sisäisten kuvieni kanssa. Nuorempana rakastin valokuvaustakin, ja sen aktivoitumista kaipaan jälleen. Toivottavasti saan jatkossa sivulleni lisää myös itse ottamiani kuvia.

 

Muinaiset viisaudet ja minä –  symbolikielen tulkitsija

Susanna Purra; viisi minää; astrologia; astrologi; elämänsuunta; elämän kartta; syntymäkartta

Muinaisten kansojen viisaudet ovat usein hyvin väärin ymmärrettyjä nykymaailmassamme. Muinaiset viisaudet ovat yleensä symbolimuodossa, koska ne ovat sielun kieltä, ja ne voivat antaa meille sielun ohjekirjan ja kartan tälle elämälle. Väärinymmärrys johtuu ainakin osittain siitä, että sielu ja ihmisen näkymätön ulottuvuus on joko torjuttu, mitätöity tai ulkoistettu kirkollisille tahoille. Jos kirjoitan viisi minää -esittelyäni rehellisesti ja rohkeasti, kaikki tärkeimmät puoleni esiin tuoden, en voi olla tuomatta kiinnostustani muinaisiin viisauksiin esiin. Ne kutsuivat minua vastustamattomasti puoleensa jo alakouluiässä. Siitä lähtien erilaiset muinaisten kansojen viisaudet on ollut oleellinen osa minua.

Yksi mielenkiintoinen, jo muinaisesta Intiasta periytyvä viisaus on niin sanottuihin kuunsolmuihin sisältyvä viisaus, joka kertoo mistä sieluna tulemme ja minne olemme sieluna matkalla. Kuunsolmujen avulla voin rakentaa sinulle Elämän kartan.

Sanotaan, että elämässämme on kaksi tärkeää päivää: päivä jolloin synnymme ja päivä jolloin ymmärrämme miksi. Elämämme kartta vastaa symbolikielellä miksi-kysymykseen. Kartta kertoo, ketä tai mitä hahmoja sisällämme on. Elämän kartta kertoo, mihin suuntaa meidän kannattaa suunnistaa, jotta löydämme rauhan ja vapauden tunteen. Itse tunnen sisälläni suurta rauhaa, kun etsin tätä tietoa kartan symbolikielestä kartan tulkitsijana tai muulla tavoin tunnen tämän informaation. Lue lisää elämänsuunnasta.

 

Lastenpsykiatria, lääketiede ja minä – ristiriidasta syntyy uutta

Susanna Purra; viisi minää; lastenpsykiatria; lääketiede; ristiriita; parantaminen; tietoisuus; kokonaiseksi tuleminen

Niinpä. Ihmiset yleensä tutustuessa kysyvät ensin ammattia tai koulutusta, ja sen jälkeen sijoittavat ihmisen kyseisen ammatin lokeroon. Minä en sovi lokeroon. Kuinka tukalaksi koenkaan sen, kun näen ihmisen katseen ja kehonkielen muuttuvan, kun hän kuulee, minkä ammatin olen hankkinut itselleni. Mietin silloin, olenko hiljaa ja jätänkö todellisen itseni näkymättömäksi, vai hämmennänkö kuulijan sanomalla, että ajattelen elämästä ja ihmisestä monilta osin erilailla kuin länsimainen lääketiede. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu hyvältä. Olenkin pitkään pyrkinyt häivyttämään ammatin keskustelun aiheena. Mutta ristiriidoista syntyy aina jotain uutta. Olen nyt uuden syntymän äärellä. Leikittelen mielessäni niillä suunnilla, joihin nyt olen lähtemässä. Jonain päivänä tunnen olevani vapaa.

You’re only given a little spark of madness. You mustn’t lose it. – Robin Williams
Sinulle annetaan vain pieni kipinä hulluutta. Älä kadota sitä.

Minulta on viime aikoina kovasti kysytty mahdollisuutta tulla yksityisvastaanotolleni. Vuoden 2017 aikana suunnittelen aloittavani vastaanoton pitämisen. Kerron siitä heti lisää, kun suunnitelmat selkiytyvät.  Tulen tekemään vastaanottotyötäni niin, että tunnen olevani siinä vapaa olemaan oma itseni. Vapaus omana itsenä elämiseen tulee olemaan myös yksi niistä asioista, joita autan sinua saavuttamaan.

Huomio! Vastaanottoni Lääkäriasema Aavassa on alkanut. Elokuussa vastaanotan ti-iltaisin ja la-päivällä, syyskuusta eteenpäin to-iltaisin ja la-päivällä. Ajanvaraus p. 010 380 3838.
Myös nettiajanvaraus.
Tutustu moniulotteisen ja henkisyyttä ymmärtävän psykiatrin vastaanottoon täällä.
Tervetuloa vastaanotolleni!

 

 

Susannan lyhyt biografia eli reittini tähän asti

Lapsena minulla oli yhteys viisauteen sisällämme. Ihmettelin mm. eri alojen erillisyyttä toisistaan ja ihmisten ja maiden välille piirrettyjä rajoja. Elämä ja koulu kuitenkin tekivät tehtävänsä minunkin kohdalla, ja kadotin yhteyteni todelliseen itseeni. Ammatinvalinta osui lopulta lääketieteeseen, kun luovat alat eivät auenneet. Minun oli silloin niin vaikea tuoda todellista itseäni esiin.

Kolmannen lääketieteen opiskeluvuoden jälkeen tajusin, että olen hankkimassa itselleni mekaanikon koulutusta. Missään ei kerrottu ihmisen todellisesta luonteesta eikä syvemmästä ulottuvuudesta. Päätin kuitenkin viedä opinnot loppuun, koska ajattelin lääkärinammatin olevan hyvä pohjakoulutus sille, mitä tulen jatkossa tekemään – mitä se sitten olisikaan.

Hankin myös lastenpsykiatrian pätevyyden, ja olen työskennellyt alalla osa-aikaisesti. Lastenpsykiatrina minulla on ollut aitiopaikka seurata ja oppia ymmärtämään, mitä meille lapsena tapahtuu, kun kadotamme yhteyden sisäiseen todelliseen itseemme. “Tulkaa lasten kaltaisiksi” – se on todellakin avain elämän arvoituksiin.

Susanna Purra; lääkäri; lastenpsykiatri; ristiriita; parantaminen; kokonaiseksi tekeminen
Kahden maailman välissä

Olen yli kahdenkymmenen vuoden ajan opiskellut elämää ja ihmistä laajalti ja yli teoriarajojen. Olen opiskellut mm. energeettistä lääketiedettä, ihmistä energeettisenä mieli-sieli-keho -kokonaisuutena ja kvanttimekaniikan perusteita. Kiinnostukseni kohteina ovat myös olleet alkuperäiskansojen viisaudet sekä shamanistisen näkemyksen ja psykiatrian yhtymäkohdat, joita todellakin on, vaikkei sitä heti uskoisi. Molemmat haluavat parantaa sielunosan menetyksen eli psyykkisen trauman ja palauttaa ihmisen jälleen kokonaiseksi.

Tunnetilan merkityksessä ja elämänvoiman palauttamisessa olen löytänyt todellisen parantamisen ja parantumisen avaimet, joita ehkä lähdin lääketieteestä etsimään. Opiskelemalla lääkäriksi ja lastenpsykiatriksi halusin varmaankin palauttaa oman kadonneen sielunosani, jotta voin elää kokonaisena.

Kerron kirjassani Kadotettu yhteys jonkin verran omasta elämästäni ja kokemuksistani kirjan aiheeseen liittyen. Pääset lukemaan syistä, jotka saivat minut valitsemaan lääketieteen, vaikka syvällä sisimmässäni kuulin koko ajan myös toisenlaisen kutsun. Tiedän kokemuksesta, kuinka haastavaa oman unelman seuraaminen voi joskus olla.

Joitakin vuosia sitten kirjoitin Kuunvalossa näkee paremmin -nimistä palstaa, jossa tarkastelin elämää hieman erilaisesta vinkkelistä. Yleisön pyynnöstä nämä artikkelit ovat nyt luettavissa. Voit lukea mm. koirasta henkisenä opettajana, suhteesta vanhempiimme ja henkisestä soturiuudesta.

Susanna Purra; glastonbury; abbey; retreat; house; red; rose; window
Ruusu Glastonburyn Abbey Housen ikkunassa

Yksi hyvin mielenkiintoinen elämänvaihe on ollut vuoteni Tauntonissa ja Glastonburyssa. Kerron Kadotetussa yhteydessä, kuinka lähtöni sinne järjestyi. Glastonbury on Etelä-Englannissa, Somersetin kreivikunnassa sijaitseva pikkukaupunki, joka on ollut ammoiset ajat henkisten etsijöiden keskus. Siellä on mm. Englannin suurimmat luostarirauniot, Glastonbury Abbey, jonne kuningas Arthurin sanotaan olevan haudattu. Chalice Well puolestaan on parantavan veden lähde.

Glastonburyn aikani olisi oman kirjan arvoinen, mutta täällä näet lisää valokuvia.
 

Jos haluat tietoa tarjonnastani, uusista suunnista tai muusta ajankohtaisesta, liity postituslistalleni. Lähetän kirjeitä vain hyvin harvakseltaan.

 

Tilaa uutiskirje:

[mailpoet_form id=”1″]