Tarinallinen yhteenveto

Tarinallinen yhteenveto Kadotetusta yhteydestä eli alla oleva tarina kokoaa kirjasta erilaisia teemoja kuin tiedollinen yhteenveto. Tarina kertoo muutoksen ajasta, jossa elämme. Se kertoo muutoksesta, jonka me jokainen voimme saavuttaa. Se kertoo keinoista,  joilla voimme muuttaa maailmaa.

Mitä jos meillä jokaisella olisi, tai olisi ollut, vanhempi, joka kannustaa ottamaan yhteyttä sisäiseen viisauteemme? Mitä jos muutoksen ajassa elämänarvot siirtyisivät kovemmista ‘yang’ arvoista pehmeämpiin ja luonnonläheisempiin ‘yin’ arvoihin? Mitä jos sisälläsi olisi tällainen vanhempi, joka ohjaa sinua joka hetki? Miltä elämä silloin tuntuisi?

 

Tarinallinen loppu – Lopussa on alku


Kotka liiteli kohti pohjoisen taivaanrannan harmaana kohoavia vuoria. Sen silhuetti  piirtyi laskevaa aurinkoa vasten. Tyttö katseli isänsä työn kovettamia käsiä, jotka hellästi ohjasivat tytön kasvoilta syrjään tuulen sille tuivertaman hiussuortuvan. Hän käänsi katseensa omiin pehmeisiin käsiinsä.

Susanna Purra; kirja Kadotettu yhteys; tarinallinen yhteenveto; sukunimi tarkoittaa venettä; purra on vene; vene; boat

– Isä, olet kertonut minulle tarinoita maailmojen synnystä ja niistä voimista, joita ihmiselle annettiin. Ja ihmisen tehtävästä olla Maan vartijana ja suojelijana ja tehtävästä elää sopusoinnussa kaiken luodun kanssa.

– Niin, tyttöseni, olen kertonut sinulle kaikki ne tarinat, jotka kuulin omilta vanhemmiltani.  Ja he taas kuulivat ne omilta esivanhemmiltaan, sukupolvi toisensa perään, aikojen alkuun asti.

Tyttö kurkotti kohti kivien välissä kasvavaa punaista kukkaa. Se oli syyskesän viimeisiä kukkia. Hän jätti kukan paikoilleen ja käänsi katseensa joenmutkassa olevaan veneeseen, joka odotti matkustajaansa.

– Isä, kerroit että muinaisten aikojen heimojensa vanhimmat, viisaat ja näkijät, tiesivät, mistä ihminen on tullut ja mistä ihminen on tehty. Kerroit myös että suuria poppamiehiä ei enää tule, koska aika on muuttunut. Miten meidän nyt käy, katoaako viisaus?

– Älä huoli, tyttöseni. Heimojensa vanhimmat tiesivät myös että ajan muuttuessa jokaisesta voi tulla näkijä ja jokainen voi löytää viisauden. Poppamiehiä ei enää tarvita muistamaan, koska nyt jokainen voi alkaa muistaa todellisen itsensä. Viisaus ja voima voivat nyt olla jokaisessa.

Sanasi ja tarinasi voivat auttaa ihmisiä muistamaan. Sanasi ja tarinasi voivat tehdä ihmisistä kokonaisia. Sanoillasi ja tarinoillasi voit luoda maailmaa. Viehäty ihmisten tarinoista, ja kuule heidän sieluaan. Näe taika, tietoisuuden voima, ja kerro siitä ihmisille.

Tyttö nojautui kohti isäänsä ja otti tämän kädestä kiinni, ja hänen kasvoilleen levisi hymy.

*

Kerro, kumpi loppu – kirjan nykyinen loppu vai tämä tarinallinen – auttaa sinua paremmin palauttamaan yhteytesi ytimeesi! Kumpi saa sydämesi laulamaan?