Sisäinen lasikatto kalahtaa?

Susanna Purra; naisten muutosvoima; sisäinen lasikatto; oman voiman löytäminen; näkymättömyys; uupumus; yksinäisyys; niukkuus; rajallisuus; tyhjyyden tunne

Sinäkin haluaisit elää elämää, joka tuntuu merkitykselliseltä, etkö vain? Merkitykselliseltä jollain syvemmällä tasolla kuin vain arjen rutiinien pyörittäminen. Minä ainakin haluaisin, mutta sisäinen lasikatto kalauttaa minut melkein tainnoksiin, kun aika ajoin törmään samoihin sisäisiin esteisiini. Ja tiedätkö mitä, niin törmää suurin osa ihmisistä. Meille ei vaan yksinkertaisesti ole opetettu, kuinka tuoda elämäämme merkitys ja tarkoitus. Miljoonat ihmiset ympäri maapalloa etsivät syvempää sisäistä kutsumustaan, syvempää merkitystä elämälleen. Heillä on tunne, että enää ei ole aikaa hukattavaksi. Sisimmässään he tietävät, että maailma tarvitsee heidän ainutlaatuisia lahjojaan nyt, samoin heidän oma elämänsä. Tunnetko sinä samoin?

Et todellakaan ole yksin, jos tunnet, että nykyinen elämäsi tuntuu liian pieneltä ja että sisälläsi olisi paljon enemmän annettavaa, kuin mitä saat tuotua näkyviin. Olen osallistunut pariinkin otteeseen Feminine Power -kurssiin ja muutenkin seuraillut, mitä maailmalla on menossa, ja olen havainnut, että naiset ja monet miehetkin ympäri maailmaa kamppailevat samojen pulmien kanssa. Kaikki pulmat kertovat heikosta yhteydestä sisältämme löytyvään todelliseen itseemme ja feminiiniseen voimaamme. Otan tässä nyt pari näistä pulmista tarkempaan käsittelyyn.

Näkymättömyyden tunne

Korkeakaan koulutus ei takaa, että olisi helppo saada todellinen itsensä näkyviin. Usein on jopa päinvastoin. Ainakin itse olen kokenut, että lääkärikoulutus on monella tavalla ollut “valkoinen takki”, joka peittänyt kaikkein parhaimman antini ja aidon minäni. Jos minulta on kysytty lääkäripalveluksia, on kysytty tietoa ja sellaista, mikä minulle on ulkoapäin opetettu; ei sitä, mitä minä aidosti olen. Monet naiset kuvaavat kroonista, koko elämän kattavaa näkymättömyyden tunnetta, jolloin sekä heidän tarpeensa että ainutlaatuinen antinsa jäävät näkymättömiin. He ovat käyneet koulutuksia toinen toisensa perään, mutta tietoa lisäävät koulutukset eivät edesauta oman itsen näkyväksi tekemistä.

Uupumus ja voimattomuus

Jos emme saa todellista itseämme näkyviin, uupumus on varma seuraamus. Jos emme koe elävämme parhaimpien potentiaaliamme arvoista ja merkityksellistä elämää, uupumus on varma seuraamus. Jos arvomme mitataan sillä, kuinka paljon ulkoapäin tullutta tietoa omaamme – varmaan jo arvaatkin.

Todellinen voimanlähteemme on sisällämme. Olemme yhteydessä tähän lähteeseen, kun todellinen itsemme pääsee näkyviin ja tuomaan ainutlaatuisuutensa tähän maailmaan. Hyvin harvassa ovat tässä maailmassamme ne alat, joissa sisältäpäin kumpuava ainutlaatuisuus ja luovuus nousee rankingissa korkeammalle kuin tiedon, tieteen ja älyn tuotokset. Tarvitseeko enää yhtään ihmetellä, miksi uupumus on kansan-, ei, vaan maailmansairaus.

Susanna Purra; feminiininen voiman; astu voimaasi; sisäinen lasikatto; uupumus; näkymättömyys
Murra sisäinen lasikatto! Astu voimaasi nainen! Ota feminiininen voima käyttöösi!

Sisäinen lasikatto – onko se murrettavissa?

Kyllä se on. Tarvitset siihen vahvan halun lisäksi muutamia taitoja, joita et vielä opi koulussa tai yliopistotutkinnoissa. Et vielä. Toivottavasti jonain päivänä ajattelumme päivitystä opetetaan yhtä palavasti kuin ohjelmistopäivityksiä ajetaan tietokoneisiimme.

Sisäinen lasikatto syntyy uskomuksista eli ajatuksista, joita olemme ajatelleet niin kauan, että kuvittelemme niiden olevan totta. Emme yleensä edes huomaa, kun uskomukset aktivoituvat mielessämme. Ne ovat yleensä alitajuisia ja aktivoituvat valonnopeudella. Tietoisilla ajatuksilla ei aluksi ole mitään mahdollisuutta päästä väliin.

Alitajuiset uskomukset tekevät itsensä tiettäväksi tunnetiloina. Jos sinuun iskee huonolta tuntuva olotila jonkin asian äärellä, kertoo se negatiivisen uskomuksen aktivoitumisesta. Huono tunnetila kertoo aina, että sisimmässäsi et usko johonkin asiaan tai kyseiseen asiaan liittyy pelkoja tai epäilyksiä. Monet negatiivisista uskomuksistamme liittyvät niukkuuteen: kuvittelemme, että resurssit ovat rajalliset, tai kuvittelemme, että jotain hyvää, kuten rahaa, rakkautta tai mahdollisuuksia, ei riittäisi meille.

Tällöin emme uskalla unelmoida runsautta ja kukoistusta itsellemme. Päättelemme, että ehkä sittenkin on turvallisempaa pysyä valjummassa ja pienemmässä elämässä. Tietäähän sen jo vanha kansakin: “Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.” Voi näitä valloittavia ja kannustavia suomalaisia sananlaskuja!

Tärkein taito, jolla sisäinen lasikatto murtuu, on omien uskomuksien tunnistaminen. Tai paremminkin omien tunnetilojen havaitseminen ja sen tiedostaminen, että huono tunne kertoo vain huonoista alitajuisista ajatuksista, ei oikeasti huonosta tilanteesta.

Toiseksi, ajattele tietoisesti uusia, paremmalta tuntuvia ajatuksia. Näin uurrat aivojesi keskusmuistiin uusia uria ja hermoyhteyksiä, jotka uskomuksina rakentavat elämääsi. Alla ehdotuksia uusiksi ajatuksiksi:

  • löydä näkökulma, joka tuo elämäsi jokaiseen hetkeen merkitystä ja mahdollisuuksia
  • voit pienelläkin näkökulman muutoksella tehdä pienestä elämästä Suuren Tarinan, jolla on vaikutusta
  • muista, että olet oikeasti paljon suurempi kuin fyysinen minäsi ja että olet koko ajan yhteydessä kaiken kattavaan intelligenssiin ja voimaverkkoon
  • muista, että et koskaan ole oikeasti yksin, vaikka huonolta tuntuvat uskomukset saattavat joskus niin väittää
  • muista, että maailmankaikkeuden resurssit eivät koskaan lopu, ne päinvastoin laajenevat ajatustesi myötä
  • nainen, muista että maailma tarvitsee sinua juuri naisena, upeana, säihkyvänä, ainutlaatuisena naisena!

Kolmanneksi, löydä itsellesi ainutlaatuisuuttasi kannustava ryhmä ja tukiverkosto, joka auttaa sinua astumaan näkyviin sekä itsellesi että muille!

Tällainen ryhmä voi olla vaikka Naisten Muutosvoima -ryhmä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*