Kuunvalossa näkee paremmin -artikkelit

 

Susanna Purra artikkelit; kuunvalossa; kuunvalossa näkee paremmin; kuunvalo; moonlight

 

Sisimpäsi avautuu hiljaisuudessa ja pimeässä, mieluummin kuunvalossa kuin auringossa

Sain idean tähän artikkelisarjaan, kun istuin eräänä iltana hektisen työpäivän jälkeen sohvalle. En avannut tv:tä, en kuunnellut musiikkia. En laittanut valoa päälle. Istuin vain sohvalla. Liikkumatta. Hiljaa. Ennen kaikkea pimeässä. Ikkunasta kajasti kaukaa jokin pieni valo. En muista enää, oliko se kuu. Tuntui kuitenkin siltä, että aivan kun istuisin kuunvalossa. Pimeä ja hiljaisuus tuntuivat äärimmäisen ravitsevilta ja hellivät päivän melskeessä uupunutta hermostoani.

Ensimmäinen juttu
Kertoo taustaa artikkelien kirjoittamiselle ja artikkelisarjan ideasta sekä kuusta, joka oli menneiden aikakausien ihmisille suurempi. Kuu oli suurempi siksi, että kuu oli ennen muinoin lähempänä maata kuin nykyään. Aikaisemmin ihmiset tunsivat kuun vaikutuksen nykyihmistä paljon vahvemmin.

Helmikuu
Englannissa viettämästäni helmikuusta, jumalatar Brigitistä ja parantamisesta. Kuinka kaipaankaan Englannin talvea, josta oli poistettu Suomen talven neljä pahinta kuukautta. Tosin koskaan Suomessa en ole palellut niin paljon kuin Englannin talvessa, jonka läpi alkuasukkaat saattoivat taivaltaa polvisukissa ja sandaaleissa. Minä, Pohjolan tytär, en löytänyt tarpeeksi villavaatteita. Wc-istuimen kylmä rinki tulee muistoissani päällimmäiseksi, kun muistelen brittiläistä talvea.

Koira
Koirasta henkisenä opettajana ja elämänvoiman ilmentymänä. Kukaan ihminen ei ole opettanut minulle niin paljon kuin kultaturkkinen, nelijalkainen opettajani.

Kuka voi parantaa
Parantamisesta ja sielun kadonneen osan palauttamisesta. Kirjoitus on saanut inspiraationsa ns. puoskarilaista, joka on esimerkki oman elimistömme itseparantamiskyvyn ulkoistamisesta ihmisille, jotka näkevät ihmisen koneena.

Rakkaus
Rakkaudesta kahden ihmisen välisenä sisäisenä yhteytenä. Rakkaudesta, joka haluaa puhdistavan tulen lailla polttaa tieltään kaikki elämänvoiman täyden virtauksen esteet ja saa kaikki pahimmat pelkomme nousemaan tietoisuuteen.

Sielu asuu kehossa
Sielu on tietoisuutta ja elämänvoimaa, joka virtaa kehossa. Länsimäinen kulttuurimme on valistuksen ajoista lähtien irrottanut kehon ja henkisen puolemme toisistaan. Henki tai sielu ulkoistettiin kirkon omaisuudeksi, jolloin ihmiselle jäi vain keho samaistumiskohteeksi. Siitä on alkanut kehitys kohti länsimaisen maailmamme epätasapainoa. Tästä, monien muiden aiheiden lisäksi, kirjoitan Kadotetussa yhteydessä.

Soturin sydän
Maskuliinisten ja feminiinisten voimien yhdistymisestä, esimerkkinä mies, joka viihtyisi paremmin naisena, sekä feminiinisestä, sisäisestä soturiuudesta, jota maailma tarvitsee epätasapainon korjaamiseksi.

Vanhemmat
Vanhempien ja lasten suhteesta, aikuisen näkökulmasta: mikä on vanhempieni minulle antama lahja? Teksti tarjoaa uuden, helpotuksen tuovan näkökulman aikuisten lasten ja vanhempien suhteeseen.